Městský obvod Plzeň 3
Úvod Život v obvodu Seniorweb Aktuality Seniorwebu Srdečně zveme na zářijové programy, které…

Srdečně zveme na zářijové programy, které pro seniory obvodu zajistí dobrovolníci a pracovníci Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z.s.

Pravidelné čtvrtky s TOTEMem v Kontaktním místě pro seniory

Srdečně zveme na programy, které pro seniory obvodu zajistí dobrovolníci a pracovníci Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z.s. v prostorách Kontaktního místa pro seniory se sídlem sady Pětatřicátníků 1, Plzeň. V září se těšit můžete na pohyb, inspirace na vycházky i bylinkovou dílnu. Na všechny aktivity, které jsou pro seniory zdarma, je nutné předem se rezervovat na tel. 602 655 435 nebo prostřednictvím e-mailu markova@plzen.eu.

2.9.2021 9.00 – 10.30 hod Tipy na výlety v okolí Plzně

Jistě nás čeká krásný podzim, a pokud přemýšlíte, co podniknout a neztrácet přitom čas vymýšlením, kam se můžete vypravit, přijďte na naši besedu.  Petr Kostner má pro vás několik tipů na výlety v okolí Plzně, které sám absolvoval, přidá k nim řadu praktických informací: kam, kdy, jak a kudy. Přijďte se inspirovat, a třeba na oplátku sdílet vaše zkušenosti.
9.9.2021 9.00 – 10.30 hod Kondiční cvičení pro seniory
Zveme na dopolední protažení na židlích.  Kromě protažení si společně určitě dokážeme udělat hezčí den a vykouzlit úsměv na tváři.  S sebou si vezměte pohodlné oblečení.  Dopolednem vás provede Mirka Kudrnová.

16.9.2021 9.00 – 11.00 hod Základy chůze s nordic walkingovými holemi

Přidejte se na úvodní lekci nordic walkingové chůze. Ukážeme si, jak si správně hole nastavit, jak je při chůzi dobře používat, aby se staly pomocníkem při vašich vycházkách. Projdeme si i krátký okruh max. 4 km. Pokud máte hole vlastní, vezměte si je, na místě budou k zapůjčení. Lekcí vás provede Michaela Rubášová. S sebou sportovní oblečení, pití. Místo srazu bude upřesněno při přihlášení.

 30.9.2021 9.00 – 11.00 hod Bylinková dílna s výrobou čajů

Čeká nás dopoledne plné vůní a chutí, kde si budeme o bylinkách povídat, budeme je poznávat a v závěru si vyrobíme bylinkový čaj. Přidejte se k nám a vezměte i svoje zkušenosti a znalosti, jistě bude čas a prostor pro sdílení bylinkových inspirací. Dopoledním programem vás provede Helena Vernerová.


Další program pro vás budeme plánovat tak, aby si našel každý svůj prostor a téma. Jak ten, kdo se chce potkávat s přáteli, něco nového se dozvědět, procvičit si tělo i potěšit na duši. Na všechny se těší dobrovolnický a pracovní tým Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z.s. Program na další měsíce bude vždy s předstihem zveřejněn na webu umo3.plzen.eu v záložce Kontaktní místo pro seniory (https://umo3.plzen.eu/zivot-v-obvodu/kontakni-misto-pro-seniory/).

Nabízený program se uskuteční pouze v případě, pokud to umožní aktuálně platná mimořádná opatření. V případě nejasností volejte na tel. 602 655 435.

                          

                                                                                 Ilustrační foto (Pixabay)

Poslední aktualizace: 30. 10. 2023, Knotek Miroslav