Městský obvod Plzeň 3
Úvod Život v obvodu Aktuálně z obvodu Osmý ročník Plzeňské senior akademie byl…

Osmý ročník Plzeňské senior akademie byl slavnostně ukončen

Zdá se to být chvilka, kdy noví frekventanti Plzeňské senior akademie zahájili již osmý ročník oblíbeného cyklu přednášek a exkurzí, kterou tradičně připravuje městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, a již 18. dubna přebírali „studenti“ z řad seniorů osvědčení o jejím absolvování.

                             

                            

   Zleva: metodik PK MP Plzeň Karel Zahut; místostarostové Ondřej Ženíšek a Pavel Šrámek, starosta David Procházka

Se seniory se přišel rozloučit starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka, místostarostové Pavel Šrámek a Ondřej Ženíšek. velitel Městské policie Plzeň Petr Nováček a další zástupci PČR, MP Plzeň, ZZS PK a ČOI, kteří se rovněž podíleli na vzdělávání seniorů.

                           

                           

Projekt Plzeňské senior akademie je zaměřen na ucelené vzdělávání seniorů v oblasti bezpečnosti a reaguje také na aktuální stav kriminality na území města Plzně. Podle toho jsou vypracovány i preventivní programy, které na sebe vzájemně navazují a tvoří tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku. Senioři tak absolvují celou řadu zajímavých přednášek týkajících se především jejich bezpečnosti, které pak byly obohaceny exkurzemi na odborná pracoviště, zejména pak služebny hasičů a policistů.

                         

                         

„Každý rok říkám, že věřím, že se nám podařilo naplnit heslo Plzeňské senior akademie „Vaše bezpečí naše priorita“ a dle ohlasů z tohoto, a i předchozích ročníků si myslím, že se nám to povedlo. Budeme moc rádi, když bude tento již tradiční a velmi oblíbený projekt pro seniory pokračovat i v dalších letech,“ uvedl Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň, který každoročně „studenty“ z řad seniorů celou akademií provází.

                         

                               Velitel MP Plzeň Petr Nováček (vlevo) se svým zástupcem Tomášem Petříkem

                         

                                  Zástupce ČOI Jan Řezáč, PČR Veronika Hokrová a ZZS PK Barbora Behring

„Jsem pyšný a hrdý na to, že se nám podařilo ve spolupráci s Městskou policií vytvořit smysluplný projekt, ze kterého se stala již tradiční a velmi vyhledávaná akce, na kterou se naši senioři velmi těší. Dozvídají se zde zajímavou formou, jaké obtížné situace je mohou potkat, a hlavně jak jim úspěšně čelit. A právě proto, že je pro nás bezpečnost prioritou, věřím, že projekt bude úspěšně pokračovat a obvod, společně s Městskou policií Plzeň, otevře v lednu příštího roku v pořadí již devátý ročník Plzeňské senior akademie,“ říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Poslední aktualizace: 30. 10. 2023, Knotek Miroslav